Gotowanie w Goraju z inicjatywy Lokalnej Grupy Działania ?Ziemia Biłgorajska? odbyło się po raz trzeci. 20 marca uczestnicy warsztatów kulinarnych wykonywali zapiekankę z bakłażanów i naleśniki francuskie z syropem pomarańczowym.
Nad sprawnym przebiegiem zajęć kulinarnych czuwali kucharze z Fundacji Qulturalne Qulinaria z Lublina. Dzięki ich zaangażowaniu i pomocy udało się wyczarować przepyszne dania: zapiekankę z grillowanymi cukiniami i bakłażanem w sosie pomidorowym z parmezanem i mozzarelą oraz tradycyjne naleśniki francuskie z syropem pomarańczowym polane likierem i smażone na karmelu. Spotkanie odbyło się w Gminnym Ośrodku Kultury w Goraju w ramach cyklu warsztatów kulinarnych ? produkt tradycyjny oraz zdrowe żywienie, które mają miejsce w całym powiecie biłgorajskim. Oprócz przygotowanych w trakcie spotkania dań, można było posmakować przeróżnych placków i racuchów przyniesionych przez uczestników.